El Camino the Santiago... The end..

Nu är dom sista stegen trampade på el camino. Vi har vandrat totalt på denna led 323,128 steg. Totalt 25,5 mil på 7-dagar. Helt Galet bra!!!! Känns i fötter, ben och rygg.. Vi riktigt nöjda och stolta!Sista vandringen..

Då har vi trampat våra sista steg på el camino. Idag blev det 39616steg 31,2km. 
När vi kommer fram till katedralen säger Hanna "va det bara det här" 

Vi hade nog målat upp en bild som inte riktigt stämde på slutet. Men nu är det gjort.

Nu har vi stått 45min i lång kö för att få vårt diplom. Efter det höll vi knappt på att få nån bussbiljett. Men ibland har man turen på sin sida. Fanns 4platser kvar på nattbussen. Det är så lite som gör en så glad. Nu är vi riktigt glada. 

Många känslor, glad, stolt, trött, 
Nu kan vi lägga denna resa på vårt cv. 

Det som gör oss mest nöjda är att vi bestämde oss i bilen till flygplatsen att "vi åker till ponferrada, vi vandrar 22mil" se hur långt vi hinner och orkar. Och va händer! Det blev mer och bättre än förväntat. Man märker att man orkar mer än va man tror. Både fysik och psyke sätta på prov. 

Nu är det slut, nu behöver vi inte längre följa pilar och symboler..

Skuggan på 3 tappra hjältar..

En lättnad att komma in till Santiago. 

Vi kom fram!!!


Nu har vi bevis på att vi är pilgrimer. Ett latinskt namn har vi också fått. Rekord!!!

Just idag är jag svag, just idag är jag trött, men jag har gått framåt.. Jag har vänta så länge på just dessa mil, men nu har dom äntligen kommit.. Men idag är jag svag.

Boken ljuger, skyltarna ljuger. Avstånden idag känns enorma.

Det som har vart positivt idag är att pizzan va god, colan smaka bra och sällskapet är trevligt.

59852steg 47,2km..rekord gott folk!! Och det känns! Blåsor och värmeutslag på fötterna och på gång till hälsena inflammation. Men va gör det.. Ju fler steg vi tar, har vi ju mindre kvar. 

Vi skulle ha gått 4mil. Men härberget va fullt, så vi va tvungna att gå vidare till nästa by. Där av så många steg och mil. 

Men nu är vi så galet nöjda och glada!! Känns riktigt bra!!! Hoppas på att få sova gott i natt!
Ett riktigt fint stenhus...


Tror vi på att detta är en svensk som skrivit!? NEJ!!
Visa ord...

Vi fick ett litet häfte av en dam som vi kunde läsa in..


Disk - gäst..

Det här är jätte roligt! En av gästerna tycker synd om kocken. Då hon gick in och ställde sig och diska.. Haha.. :p

Ps: han visade även hur man på inhemskt vis moppar golvet. Då han tappa ut en hel soppskål.. :p
Vet inte om jag godkänner mopp-tekniken. Yrkesskadad? Absolut inte. :p
(Mopp och vask i köket. :p)


Nu kom även dottern (mor och dotter, snälla pilgrimer hjälper kocken) kul att se ett riktigt "inhemskt kök" :) oj va han sliter. Helt själv bland kokplatter och grytor. Hans mamma som befinner sig utanför, kommer bara med en kökshandduk i jämna mellanrum. Inte mycke till hjälp. Lite synd om honom. Men nu fick han ju hjälp. :)Mat - mycket spännande..

Matkulturen här är inte riktigt som
Min. Att beställa in en tonfisksallad, och då få en tallrik med tonfisk, tomat, lök och olja. Mycke spännande. 


Kocken har det kämpigt. Han har nogra grytor och plattor där bakom. Vi typ sitter i hans kök. Mycket spännande ställe vi hittat. 


Nu... "Köttbullar" 
Mycket spännande!
Söndag - Spanien- el camino

Söndag, 45643steg 3,6mil har vi vandrat idag. Nu har vi "bara" 6mil kvar på vårt äventyr. 

Men vandringen är inte längre smärtfri. Jag har ont i vänster tass, Bak i hälen. Anna är svullen och har ont i en fot och Hanna har ont i sitt knä. Men för varje steg vi tar. Har vi ju mindre kvar. Tassarna börjar bli trötta. Axlarna tunga. Men vilken vandring. Kan lätt rekommendera detta. 

Allt folk, härberget, den vackra vyn. Se va sin egen kropp mäktar med. Framför allt Inga måsten..

Idag har Terrängen verkligen varierat. Allt från vandra på asfalt till grusväg till mysiga skogsvägar.  

Dagarna går så fort.. Inte många dagar kvar nu.. Går redan och planerar nästa vandring. ;) 

Inatt får jag och Hanna ligga "dubbelsäng" jisses så mysigt vi ska ha det uppe i taket.. 

Jag och Hanna har för övrigt kastat våra liggunderlag. Allt för att få lättare vikt. Jag kasta även en handuk och Hanna hade vist glömt lite kläder omedvetet. Så nu blev väskorna helt plötsligt lättare. Även om dom fortfarande är tunga.

Frukosten har helt klart vart den bästa måltiden idag.

Krämpor?
Lunch ingen hitt.. "Bocadillo" 


Synd om Hanna.. Nu har hon också fått blåsa på sin fot.Lätt värt!
Topp betyg på dagens meny!

Äntligen ett ställe som har en bra meny. Smakade underbart gott! Fint ställe vi hamnat på inatt..

Förrätt:

Varmrätt:

Och nu är jag i himlen! Äntligen!!!
Efterrätt: min efterlängtade fruktsallad! Blåsa...

Jag tänkte att jag idag skulle va snäll mot mina fötter och ge dom lite smörj. Upptäcker då att jag vist fått en liten blåsa på min lilla tå., oops..

Vandrat i 4 dagar...

Det är ju strålande! Enligt Anna är Dala glad, gör vågen och hoppar jämfota. 40652 steg. 32,1km har våra fötter vandrat idag. Jag är så lycklig att jag stod på mig och manade mina vänner framåt när dom ville stanna i en spökby precis innan portomarin med ko-blaja och en tupp som stoppat en kokosnöt i halsen och gol 24/7. Och att Hanna dessutom ville sova i ett hönshuset. Ja, va ska man säga? Hon måste fått för mycke sol idag. :p men segern är min! Känner mig nöjd. Tänk att lilla jag sa ifrån "nej, jag vill inte bo där, känns inte rätt" 

Ett halleluja moment när vi kom fram till portomarin och att där få ta av sig skorna och känna odören av fotjuice.  
Underbart att vi nu har mindre än 9mil kvar till vårt slutmål. 3dagar kvar att vandra. Det går bra nu! ;)Spökbyn!!!

Hanna försöker spela obstenat. För att hon inte fick sova i spökbyn. (Titta vadmuskeln)En tung dag... Som vänder till lycka

Vi sov lite för länge på morgonen. Kommer in till sarria där vi fick gå 4km extra för att söka upp en busstation, ihop om att kunna köpa biljetter till hemresan. Då vi inte kunde boka över nätet. Men turen har inte vart på vår sida. Lördag- allt är stängt på stationen. Vi kommer ut från sarria.. Hungriga, kurrande magar. Finner inget matställe. Hanna säger att "det brukar finnas cola automater efter vägen, va glad jag skulle bli om det bara står en här ute i skogen" 

Gott folk, Gud hör bön!
Lyckan va total...

Lyckan va total i 2sekunder.. Ur funktion..

Bara att vandra vidare. Tunga huvuden, tunga fötter..
Men nån gång ska turen vända. En skylt dyker upp efter backen. Hanna tar av sig väskan och rasslar upp.. Kommer nedspringandes. "Det luktar mat, och jag hitta en ny cola automat"

Tog tre colaburkar på en gång. Två till väskan och en nu. Hitta även chips.. :)

Men damerna i byn va snälla. Det är mat klockan 13 här. Men hon börja rassla i grytorna och nu ska vi alla fall få mat!

Lyckan är total igen!!!!

Gratis är inte alltid gott...

Det sägs att gratis är gott.. Men inte i detta fall.. Vi sov till 7:45. Går upp, bestämmer oss för att äta frukost eftersom de va "gratis". Denna frukost visa sig va en stor besvikelse. Där på ett bord stod det mjölk, flingor, rostbröd och pulverkaffe. Och en burk med kex. Inget smör, ingen marmelad. Inget att ha på smörgåsen. Så vi stannar på första bästa resturang för att få frukost. Men, Vart är apelsinjuicen och marmeladen på mackan? Cola till frukost, helt okej! :)


Man blir inte fet av den här maten.. Känner hur vi alla börjar tunna ur.. Min nya kamp.. Vart är maten? Konstant hungrig..

Fredagens meny..

Vi åkte på en riktig festmåltid.. Jisses..

Vi kommer in i en matsal. Borden är uppställda som en hästsko. Bara att ta en ledig plats. Där står en kvinna och häller upp förrätten, nån spansk soppa.. Jag viste inte om jag skulle skratta eller gråta. In i mun och svälj. Jag sneglar på Hanna, skulle hon lyckas ha kvar soppan i munnen. Denna konstisens, denna smak. Kan inte riktigt förklara. Höll på att trilla av stolen när jag fick se folk runt om kring sträcka fram tallriken och ville ha mer av denna spyliknande soppa som ser ut som något katten har släpat hem. Anna tittar på mig. "Va det gott?" Jag försöker nicka glatt, konsentrerat, tugga efter tugga. Slevas detta in i munnen. Tar en brödbitar för varje tugga, för att då få en annan smak i munnen. Detta kan jag icke rekommendera!!!

Huvudrätten.. Kommer in med en stor skål med sallad. Framför oss står även två pajer. Denna gång får man ta själv. Ena pajen visa sig va nån potatis paj, kaka? Den andra smaka sur ost. Jag tog en tugga. Fick svälja ner med vin. Fy.. Pip va äck... Det va... Kan inte rekommendera denna måltid heller. Mer än att säga att salladen va i allafall god

Fick höra att vi skulle få en frukttallrik. Äntligen min efterlängtade fruktsallad.. Hmm?

Frukttallrik? Jo, en dam kommer in med ett stort fat med frukt. Så gick hon laget runt och alla fick välja var sin frukt. Där efter kommer hon med nån slibbig sockerkaka.. Nej tack., har fått någ av den här menyn..

Börjar sakna svensk hedlig husmanskost. 
En helt vanlig fredag.. Eller?

Nu befinner vi oss på Albergue paloma Y Lena. Efter 42310 steg 33,4km trötta fötter.. Men vilket ställe vi hittat. Det må va det dyraste hittills 19€ (Men med tanke på att både middag och frukost ingår så är det ju inte alls dyrt) Det känns lyxigt fint. Ligger nu i var sin hängmatta och njuter av livet.. Kl 19:00 ska vi få avnjuta en pilgrimsmeny. Jag hoppas starkt på att jag nu ikväll får min efterlängtade fruktsallad! ;) 

Igår fick "pablo" span på Hanna. En man som va 50+ som jobbade inne på restaurangen. Där vi skulle äta. Med sin mor hack i häl.. En söt liten dam som va ca 85+ som log med underländerna. Stackars "Pablo" hade fortfarande inte klippt navelsträngen.  till saken hör att denna man verkligen tog sig an Hanna och förde med henne in i köket och mata henne mad sked för att hon skulle få smaka på alla grytor så att hon då kunde välja vad vi ville ha att äta. Stackars mamma "carmensita" som vi döpte henne till såg inte nöjd ut över att sonen drog med henne in i köket bland grytorna. 

Idag försökte dom få till att jag också fått en pojke efter mig. Men så fort han roppade efter mamma va det kortet kört.. "Mamma, dos spaghetti" (gör spagettin själv..) 

En ny spännande dag väntar. Se va den har att erbjuda. 

Bjuder på nån bild från dagens vandring och 

Nu ringer dom i klockan. Det betydde vist, dax för mat. :)

Hitta en katt utanför
Vi är 3 glada vandrare..

Åter en ny dag med mer bergsklättring. Idag 905m över havet. Med trötta ryggar och tunga ben tar vi oss framåt. Njuter av frisk luft och härlig natur. Blandat med doft av bajs från alla ladugårdar vi passerar. Hanna får då och då skräck i blicken när vi passerar dom små byarna där hönsen springer fritt. 

Annas skön sjungande sång under vandringen lyder som såhär:

Jag är den glada vandraren, jag sjunger var jag går. Jag går på el camino. Santiago är mitt mål. falleriiiiiii, falleraaaaaaa fallerahahaha haaaaa :)

Idag har jag sett både pizza, hamburgare, tacos och kanelbullar framför ögonen. Vi har hittills gått 28km. Först nu får jag riktig mat. Vi stanna till för 3km sen. Då vi fick nån inhemsk pizzaliknande "förrätt" jag va fortfarande hungrig. Så nu äter vi spagetti och köttfärssås. Nu känner jag mig nöjd.

Min mamma kan också va nöjd. Jag har använt solskyddsfaktor nästan varje dag.. Får erkänna att jag nyligen kladda på mig lite smörj.. ;p
Bättre sent en aldrig.. Bra att jag kom på det efter 3dagars vandring.

Fruktsallad?

Jag ger mig inte förr än jag fått min fruktsallad. Det tar sig. Igår fick jag en frukt till :pCola-paus
Vandringsdag 3

Nu har vi redan hunnit gå 1,5mil. Dåligt med wi-fi här uppe i bergen.
Men god frukost har vi fått. 
Frukosten är vi riktigt tacksama för. 
Torrt ljust bröd med snör och marmelad. Och färsk apelsinjuice. Anna och Hanna ser mycket glada ut när det får sitt morgonkaffe. Tänk att så lite kan göra en glad. Man lär sig uppskatta små saker på denna vandring. 

Riktiga sköningar!

Irländarna och två fransmän bjöd på riktig skönsång igårkväll på restaurangen! En mycket trevlig kväll. Där även vi "torra" svenskar hakade på med Anna tog ton på "jag är den glada vandraren" men vi fick även in "min hatt den har tre kanter" och "huvud axlar knä och tå" ;)


Går inte att beskriva..

Idag stämmer verkligen min tatuering!

"DET GÅR INTE ATT BESKRIVA, MÅSTE UPPLEVAS"Snäckan..

Nu är vi riktiga pilgrimer. Nu har vi köpt en snäcka med pilgrimsmärket.. Vilopaus.
Bergsklättring...

Idag på morgonen kände jag att jag inte skulle säga "den här vägen va tråkig, vi går ju bara efter en stora landsväg, asfalt, långt, åh va roligt detta va.. Vandra, vandra.. Men det fick jag snabbt äta upp. Vi kommer in på en liten skogsväg. Helt plötsligt säger Hanna "men, vi möter ju kor. Dom går rakt emot oss. Bredvid kommer en vallande hund och längst där bakom den spanska bonden. 

Där efter kom dagens stora utmaning. Bergsklättring. Upp, upp, upp..stenar blandat med häst och ko-bajs, tunga klampande steg. Kan lugnt säga att vi fått igång flåset idag. Men den sträckan har vart riktigt rolig, fast tungan har vart lång och svetten lackat. Vi känner att det är så här vandringen ska va. Upp och ner. Berg och dalar. Underbar utsikt. Helt fantastiskt. 

Vi satsar på att gå 3mil om dagen. Vi fick höra att det va bara äldre personer som gick 1,5mil/dag. Vi känner ju oss fortfarande, tuffa, unga och snygga. ;) efter 1,9mil's vandring 1300m över havet var det dax att stannat för lunch. Fåglar kvittrar, en tupp som fått nått konstigt i halsen och kan inte va tyst. Mitt uppe i spanska bergen spelar dom skott's säckpipe musik. Hallå?? Känns jätte konstigt. Men dom verka va glada av de.

Helt plötsligt dyker klingande ljud och hundar som skäller, där vi sitter och intar vår lunch kommet nya kossor förbi. 

Får mig att tänka på min morbror när han hämta sina kor. Tror dock inte han hade nån hund som valla korna bredvid sig. 

Vi träffa idag på en svensk från Skåne. "Gullbritt" en pensionerad lärare som hade mycke att gnälla på. Maten va inte bra. På vandrar hemmet va det för högljutt så hon va tvungen att banka staven i väggen. Känner att det va tur att hon inte sov där vi sov första natten då dom hade snarkmaraton och där vi bodde 36st i samma rum. Hon hade nog gått banans... 

Det har vart en helt underbar dag. Solen har stekt. Anna träffa en ny vän "koho" från Korea. Hon fundera på vart hennes Kina gubbe tagit vägen. Men vi kom då på att vi inte behövde va oroliga. Han tog ju taxi från buss stationen till härberget i ponferrada. Så har fortsätter nog med sitt taxi åkande. En härlig pilgrimer det där..

Stolt, glad, nöjd. 40242 steg, idag har vi gått 3,17mil. Awesome. Känns i rygg och ben.


Svenska kvinnan...
En bondgård.. Detta va en ladugården med massor av kor i..


154km kvar till vårt mål.. (Denna skylt såg vi efter våra 1,9mil.. Så nu är vi ännu mer närmare vårt mål.

Frukost!!!

Maten har ju inte vart nån hitt på det här stället. Tur att vi får avnjuta en god frukost i alla fall!!! Bästa av allt, Färskpressad apelsinjuice. Mm, mm, mmm


Fruktsallad?

Vet inte hur jag ska reagera när man tror att man beställt en fruktsallad och in kommer ett fat med en apelsin. Första vandringen och Peggy...

Anna har mött sin överkvinna! Man kan säga att i denna situation har Hon har blivit "som en hundvalp som bara lägger sig." Hon är ju rätt känd för att kunna prata mycke. Men vår nya "kompis" Peggy som nu följt oss under vår vandring idag är ju aldrig tyst.. Munnen går hela tiden på henne. Anna kan ju va tyst när hon känner för det. Men icke denna peggy piggi puggy. Så jag och Hanna tog några extra kliv framåt för att få vila mun och öron. sida vid sida i det tysta. Bakom har vi Anna och peggy. Munnar som surrar.. Phuuu.. 

Vi starta får vandring kl 7. kliver upp i ett mörkt rum bland snarkande karlar. Det har vart maraton i natt av snarkningar. 

Vi har idag passerat vingårdar, små byar, kyrkor och många tappra pilgrimer. 

Peggy fråga Anna om dom kunde ha gemensam vårdnad om oss "dom är som mina barn" Anna va snabb att säga "dom är mina" medans hon fortsätter. "Vi kanske kan mata dom varannan dag. Om du tar idag tar jag imorgon" om hon ska fortsätta prata som hon gör vet jag inte om jag är så sugen på att ha med mig denna babblande Chicago kvinna.. (Men får erkänna att hon är ju väldigt trevlig.)

Halva nöjet är att titta på folk. Dom har även blivit kategoriserade. Det finns Vänliga, ovänliga, tunga och lätta. Frågar man spanjorer om dom kan engelska får man till svar "liiiite" eller "NOOoo" 

Det va En befrielse att få ta av sig skorna idag. Vi har tagit 49360 steg alltså 39,8km om Annas stegräknare stämmer.. Helt galet. Inte konstigt att vi alla har slagit ut oss som paddor.. Start kl 7, kom fram till ett härberg 17:40.

Idag har min systers ord funnits i huvudet på oss: "för varje steg jag tar, så har jag mindre kvar"

Om jag går tillbaka till Trippel P hittade nya vänner efter våran lunch. 3sköningar från Michigan. Den ena kvinnan hade en större aura och ett större pratbehov en va vi hade. Så vi kände att det va perfekt match där. Så Vi gick ifrån dom. (Hoppas hon inte blev ledsen) hon blev lite för djup för Anna och Hanna då hon börja prata om Guds vilja. Att Hanna inte fick dö för hon hade inte tid att gå på hennes begravning. Annas ryggsäck va för lätt det skulle betyda att Annas liv va tomt och innehållslöst. Hannas och min väska är tunga och det skulle betyda att vi hade ett tungt liv. 

Socialt folk...

Träffa en mycket trevlig och social kvinna när vi intog vår frukost. Peggy från Chicago. Nu börjar det på riktigt!

Kl 07:00 började vi trampa iväg. Nu är vi på gång på riktigt. Har gått 9km. Intar nu toastat bröd. Apelsinjuice och kaffe. En bra morgon..
Ponferrada

Efter 10 timmars väntan på flygplatsen fick vi äntligen stiga ombord på en buss som tog oss till ponferrada. En resa som tog oss ytligare 7timmar. Väl framme va nästa problem. Hur hittar vi till stället där vi ska få pilgrimspasset? Och så börja det regna! NEJ, jag har inte beställt regn, regnkläderna fick ju stanna hemma. Tog för stor plats!

Efter frågande och letande efter vägen hitta vi till slut dit vi skulle. det  Visade sig även va ett härberg där vi även sov inatt. Det började nämligen regna och åska. Så va ett klokt beslut att inte börja vandra på leden utan mer bara få mat och sömn. Vi har fått ett rum där det står 18 våningssängar. Blandat kvinnor och män. Folk överallt. Vi alla 3har fått var sin överslaf. Anna har en liten söt gubb-kines under sig. "En kompis hon hitta på flyget." ;p komiskt att dom hamna på samma ställe och i samma säng. :p 

Vi har nu ätit vår första "pilgrims meny" tre rätters med vatten och röd vin till maten. Avancera och tog något jag aldrig ätit förut till förrätt nått spanskt elände. "Paella" med musslor, räkor, bläckfisk ringar blandat med ris och gröna ärter.. Nej, det va ingen hitt. Men nu har jag testat i alla fall. Hanna testa nån soppa som verkligen inte såg aptitlig ut. Såg ut som en linssoppa. All huvudrätt serveras med pommes. Brukar nog va så när man är utrikes!? Efterrätten "fruktsallad" ett glas med burkcocktailbär... (Men va ska man begära när allt detta bara kostar 10£ .. Ja att gå upp i vikt på den här resan behöver man nog inte va orolig för. Jag ska ju dock gå upp i massor av muskler ;) 

Har vart ett intressant dygn.Trööööt...
Flygplatsen i Madrid.

Det blev ett långt dygn. Flyget va försenat 45min från Arlanda vilket innebar att vi missa bussen till ponferrada. Vi försökte flirta lite med taxi killarna. Men va bara en som prata engelska och han lukta bardisk. Dock en trevlig man. Men att ta taxi skulle kosta oss 8000kr så det hela sluta med att jag och Hanna la oss på golvet på flygplatsen. Anna satte sig och försöker sova på en bänk. Gick ju sådär... Anna stackarn har nog inte sovit mycke inatt. Hanna har frusit och jag är väl den som lyckades sova mest. Bussen skulle inte gå igen förrän 9:30. Tåg stationen öppna kl 6:00 . Vi gick dit när det öppna. I hopp om att vi skulle kunde ta pendeltåg och byta till tåg istället. Men det visade sig att tåget gick kl 10. Vilket innebär att vi då lika gärna kan vänta på bussen. Mycke fördriva tid på flygplats. Kanske ingen start vi är nöjda med. Anna tycker att går-dagen känns lite jobbig då hon fått äta på mc-Donalds två ggr på samma dag. Ett marigt läge, men med två hannorna som är mätta och glada så kändes det mer värt. ;) 

Flygplatsen i Madrid är verkligen enorm. Största flygplats jag vart på. Jag har aldrig åkt så långt på mark i ett flygplan som vi fick göra igår efter landning. En känsla av mils avstånd. 

Ps: att sova på golvet på flygplatsen är kanske inget att rekommendera. Men va ju en upplevelse det med. :p

Kvällsmat på planet..

Kvällsmaten på planet blev en påse winegums. (Anna har tagit en godisbit för Dala och en för Agneta Sjödin. :p) för att förtydliga det hela är dala Annas "pt" (fast han inte vet om det själv.) Agneta är Annas nya guru (för hon har nu läst Agnetas bok om när hon vandra pilgrimsleden) känner att det kommer bli en spännande resa. Redan fått många goa skratt.Veckans horoskop..

Då har vi tagit reda på hur veckans horoskop ser ut för oss.. ;p

(Jag)

Hanna Lu


AnnaNär fyra blir tre...

Nu sitter vi på Arlanda med manfall.. Vi va från början fyra tappra själar som nu ska bege sig ut på äventyr. Men tyvärr fick Charlotte åka hem igen. Genom förkyld med 39graders feber så valde hon nu att inte följa med oss. Men vi fick sällskap av henne upp till Arlanda. Så nu blir det Anna och ungdomarna ;)

Krya på dig Lotte, vi kommer att sakna dig på vår vandring. 

Man kan lugnt säga att det skiljer sig något på våra packningar. Den yngsta av oss (jag) har en väska som väger 9,60kg Hanna Lu har en väska på 9,25kg och Anna som är älst vis och klok har tagit en lite mindre modell och har packat så bra som bara 5,35kg. (Med andra ord kommer hannorna va mest vältränade när vi kommer hem)

Nu är vi redo, månader av planering. Nu sitter vi på Arlanda. 

Redo för vandring på "el canino" (pilgrimsleden i Spanien) 

Vi har planerat att starta i ponferrada
Målet är att vandra 22mil. (Få se hur det går) ;)

Nu är vi påväg....

Spanien se upp.. Här kommer vi!!!
Det närmar sig.. ;)

Månader av planering är nu över.. Nu är väskan packad.. 
Imorgon åker vi.. Årets äventyr - 10 dagar - Spanien - vandra pilgrimsleden. Det kommer bli riktigt roligt. :)


Sally..

Är hundvakt åt denna söt Sally, då hennes matte jobbar dygn. Jag klagar då inte. Vi har det riktigt bra jag och Sally. Har vart ute hos Sara och Robert en sväng på morgonen. Barnen va överlyckliga. Alva va nog den som va mest glad. Hon börja titta i sina tidningar och planerar för fullt va hon ska ha för hund, va hunden skulle ha för halsband och hur kopplet sen ska se ut.

Sallys koppel va självklart en hitt. "Åhhh ROSA, jag Äääälskar rosa." Hihi, söta barn..

Sally stormtrivdes på landet. Och titta på får va mycket intressant.

Blivande utekatter!?

Va hemma hos mamma en sväng på morgonen och passa då på att gå ut en sväng med katterna. Vet inte vem av katterna som uppskatta promenaden mest!? :p
Haha, jätte roligt...

Haha, Fick ett mycket skumt sms som på något sett förgyllt min kväll.. Så tokigt det kan bli när man skickar sms till fel person.. :p 

Delar med mig av detta..


Skilla

Va hemma hos mamma i tisdags och gosa lite med mina små hårbollar. Min lilla plutt håller på att bli stor..


Fick en bild av mamma igår.
Hon va ute med skilla i koppel. Vilket hade gått riktigt bra! :)
Schäfer - valp - Sally - gudmor

I lördags va jag med min bästa vän till Stockholm för att hämta hem lilla Sally. Hanna har skaffat hund. Är inte alls avis. Men till min lycka får jag va "gudmor" till denna fyrbenta tuss. Galet söt och go. Men man kan ju lugnt konstatera att det är som att skaffa barn. "Nu har hon sovit, ut och kissa. Nu har hon lekt, ut och kissa. Nu har hon ätit, ut och baksa" ja, ni förstår. Ett riktigt passande. Men lätt värt. Tillbringa hela helgen hos Hanna och va så mysigt och roligt. :) Spöke...

Det spökar i vår städcentral. Tur att det va ett väldigt snällt spöke ;)
Måla hus..

Under min semester har jag målat Sara och Roberts hus. Gjorde en deal att om jag måla så får jag deras gamla kök till mitt hus. Igår blev vi äntligen klara med målningen. Riktigt skönt! 

Känns dock inte så roligt när jag vet att jag nästa sommar måste måla mitt eget hus 😝
Lotus och skilla.. ❤️️

Saknar mina små hårbollar. 
Älskade djur.. Mina små bebisar ❤️️
Cirkus..

På cirkus med Liam och Alva..
Hejdå lägenheten...

Nu är jag utflyttad, inneboende hos min syster och svåger. Lägenhetsnycklarna är överlämnade och papper påskrivna. 

Hejdå Fortunagatan och min fina lägenhet. Lite mer än 4år har jag tillbringat där. 

Nu avslutas detta kapitel och påbörjar ett nytt. :)

3 stygn..,

I söndags fick jag hjälp av pappa, Katarina, Andreas och Hanna att flytta ut alla mina saker ur lägenheten. Och mina katter fick flytta hem till mamma. Jag och Hanna bestämde oss för att sen på kvällen åka tillbaka till lägenheten för att börja städa. 

Mamma kom förbi så sprang ner till bilen för att lämna en målafärgsburk som hon skulle ta med sig. När jag kommer upp i lägenheten igen ser jag Hanna lutandes över slasken

"Kan du hjälpa mig lite här" 

När jag kommer fram är hela slasken full med blog. Hela handen va full med blod. Innan jag viste vart hon hade skurit sig kunde man nästan tro att hon skurit av sig hela handen. 

Visade sig att hon skurit sig uppe på tummen på en plåtlist som sitter runt kaklet i köket. 

Det hela slutade med ett besök på akuten och tre stygn i tummen. Stackarn. Farligt att städa hemma hos mig :p
Dop för Liam

Va på dom för lilla Liam. 
Dessan och Sebbes lilla pojke.

Landstings golfen

Då har jag spelat min första golf tävling. Och vet ni, jag vann över damerna och kom tvåa totalt. Gissa om jag är glad! Min bästa runda någonsin och det gav verkligen resultat. Vann ett presentkort på 500kr :) 
Blond vs brunett

Nu är jag inte någon "dum blondin" längre. Efter ca 3år som blond är jag nu brunett igen ☺️
Kroatien

Den 23-27 augusti va jag iväg med Mamma och syskonen till Kroatien. Vi bodde i en liten mysig by vid namn Razanj. Mysigt och roligt att komma iväg med bara syskonen och mamma ❤️️ 

RSS 2.0