Hej mitt vinterland i april...

Vad händer egentligen? Snöööö... Jag vill väl inte ha snö nu. Kul att man endast har sommarsulor på bilen. Det här känns ju inte helt okej. 28e april och marken är vit... Hmm...


Alva och Elis va jätte glada när jag hämta dom på förskolan. Dom hade gärna velat va ute och lekt i snön. Jag och Liam tyckte inte om idén och ville helre va inne. 

Mys med barnen.Bebis gos..

Igår efter jobbet åkte jag hem till Mallan och Stoffe för att titta på nya familjemedlemmen. Lilla Ludwig. Så söt och snäll. Kan säga att det bara lyste i föräldrarnas ögon. Två riktigt stolta och glada föräldrar. :) 


Bebis mys, ett sånt litet pyre. Roligt att få träffa dom och gosa lite med lillplutten. Grillat..

Bästa årstiden. Vår och sommar.. Grillat.. Finns det nått bättre?? 
Hanna och Linda vid grillen. Smakade riktigt bra. 

En rolig och bra kväll med god mat. Kortspel och Trevligt sällskap. 
Tävling, dressyr..

Igår (lördag) följde jag med Kristin på dressyrtävling. Jag får erkänna att jag inte har en aning om nått med dressyr. Det ska galopperas här, snurra runt där. Skritt, trav, byte hit och dit, gå fint och snällt. Böj lite på kroppen.. Tycker att typ allt ser fint ut. 

Bredvid mig står en tjej som försöker lära mig lite, men jag tror att hon trodde att jag kunde mer än vad jag gör. Hon prata på som om det va självklart att jag fatta allt. Jag stod bara där "Jo men precis, jag håller med, ja det där va fel. Jo jag såg det." Så säger hon sen 
"Åh nej hästen viftar på huvudet, den slår sig fri inte bra". Va? nej det va ju inte bra.. Fattar ingenting? Skulle det där lilla gjort nått?? Tänkte att det är lika bra att bara hålla med. Till hon tillslut säger, ledsen att säga men det där va inte bra. Va det inte bra? Jag tyckte ju att det va jätte bra? "Skritten och halten va väl bra. Men allt annat, nej.." Snacka om att döma ut folk. 

Ridsport är en snobb sport. Vissa ryttare tror vist att dom är nått. Det ska va fint, det ska se propert ut. Helst den dyraste sadel med det finaste märket. Det ska va lite glitter och blingbling. 

Jag ska nog köpa dom finaste ridkläderna med det dyraste märket för då kommer jag bli en jätte duktig ryttare.  Då kommer jag passa in. Då får jag extra status. För troligt vis sitter allt i kläderna. Eller kanske inte..

Jag va jätte glad när jag såg vilket fint steg hästen tog. Titta jag ser, Det där va ju jätte fint och bra.. Men tydligen inte., va tydligen nått hästen inte fick göra där. 

Som ni hör så kan jag inte mycke. Men tänker att jag ska lära mig lite. Så det här va ändå lärorikt och roligt att följe med på. Många fina hästar. Stora pampiga saker. 

 Kristin och Bullen va jätte duktiga. Både häst och ryttare skötte sig exemplariskt. Bullen tyckte nog det va jätte roligt och ville visa sin matte allt han kunde. :) även om han inte fick visa upp alla sina fina steg.

Busig häst.
Ser mycket bra ut..
Ett stiligt ekipage.Bus på jobbet...

Nu är det fredag en bra dag, det är slutet på vardagen vi röjer och busar..

När man gör lite lytta men ändå busar sista minutrarna innan hemgång. 

En skurmaskin för... Två ;)Hälsoinspiratör, föreläsning, Olof..

Har idag vart i Nyköping i en biosalong och lyssnat på Olof Röhlander.
Vunnit pris som årets talare två år. Typ 2009 och 2015? Nått sånt. Om jag minns rätt? Oklart vilka år. Men, jag Förstår idag varför. Han va rolig, lätt att lyssna på. Hade bra saker att komma med. En hälsoinspirerande dag. En bra föreläsning. 

Sen Att återberätta en riktigt bra föreläsning är inte det lättaste. Men lite snappa jag upp. Som jag nu delar med mig av.

Han prata om konsten att njuta av livet, men ändå få saker gjorda.

En dag ska alltid handla om Lust, Passion och Vilja. (Blir så mycke lättare och roligare då)

Ett ordspråk som stämmer sjukt bra. "Framrutan är större en backspegeln" 
Se inte bakåt, fastna inte i det förflutna, blicka framåt!!

En förändring innebär inte alltid en förbättring. Men en förbättring innebär alltid en förändring. Så sant!

Varje person bör ha en nyckel runt sin hals, en nyckel till frihet. 
(En tolkningsfråga va nu detta innebär, lät bra när han sa det.) men nu kommer följande...

Hur vill du att din arbetsdag ska starta?
Med Självförtroende, trygghet, säkerhet, arbetslust, livsglädje. Med stöd, samarbetspartner, kollegor, och möjligheter.?

Eller:
Självtvivel, låg energi, stress, oro. Med förändring, konkurrens, kritik och krav.?

Ganska lätt val va...
Jag tror att nån stans här kom nyckeln till frihet in i bilden. Det är bara jag själv min inställning och mitt beteende som kan bestämma hur min dag kommer vara och se ut. Lust, passion, vilja, driv, ödmjukhet, listan kan bli lång.. Jag vill starta mina dagar på bästa sätt, med driv, självförtroende, trygghet, säkerhet, arbetslust, och ha extremt mycke livsglädje. Helt enkelt kunna stanna upp och NJUTA AV LIVET!

Grattis Tim i efterskott.

Då jag åkte på influensan och Andreas nån form av magsjuka missa vi tims födelsedags firande. Så ikväll passa vi på att åka och fira honom. Ganska långt i efterskott. Men Tim va riktigt nöjd och glad. :) liten börjar bli stor. Redan 5år. Vart har tiden tagit vägen? Det går så fort!!
Privatlektion - uteritt..

Syster min hade fixat privatlektion för oss på ridskolan idag på morgonen. (Vi skulle ha ridit på min födelsedag. Men blev vist tajt om tid så hon flytta fram det en vecka istället) Vi red ut i skogen med våra ridlärare. Så mysigt och roligt. Vilken bra start på denna söndagsmorgon.

Vädergudarna bjöd på både sol, regn och hagel. Riktigt april väder. Men det gjorde ingenting. Det här va riktigt roligt. 

En ridtur med Kristin, Sara och Emilia.
Hästfest..

Då har vi haft hästfest igen. En riktigt rolig kväll. Skräpmat, godis, kakor, chips , öl, vin, cider och spel. Kan ju inte bli annat än bra och roligt. I höstas höll vi låda till 03:15 blev inte lika sent den här gången. :p
Min nya bil..

Äntligen är den klar. 3v utan bil. (Eller, fått ha mammas bil i väntan på min) I torsdags fick jag hämta min nya pärla. Den är så fin och jag är riktigt nöjd.
Katt - leksak - kasse..

Varför köpa dyra leksaker, mysig kattbädd eller liknande när det finns papperskassar. 
Fästing!

Årets första fästing.. Panik. Den va inte på nån katt. Den kröp på mig. Tyckte det börja klia på armen. Där va den rackarn. Den höll väl precis på att bita tag. Så nu har jag bokat tid för fästing vaccination.
30-år

Tänk va tiden går. Jag har redan fyllt 30år. Vilken underbar helg jag fick! Nu blev jag verkligen firad, fredagen den 8e april firade jag hemma hos min arbetsledare tillsammans med mina arbetskamrater + några respektive. Bjöd på mat och det blev en riktigt lyckad och rolig kväll.


Tack snälla för det fina plommonträdet jag fick!


(Fler bilder kommer sen då ja lagt in bilder jag har på kameran)

Lördagen den 9e april kom finaste familjen Lundsted hit (min lilla extra familj.) + Alec, Kenny och söta kelvin. En riktigt mysig, rolig och trevlig kväll. Bjöd på grillat som smakade riktigt bra. Så glad och nöjd med dagen. Massor av fina blommor fick jag och smaskigt godis. 
Bästa vännen <3


Spelkväll.

(Fler bilder kommer sen)

Sen har vi den stora dagen! Söndagen den 10e april. Mamma sa att alla skulle komma runt 12. Så jag ställde mitt larm på 10:00. Då skulle jag ha god tid på mig att duscha och göra mig klar. Då jag viste att syster hade planerat min dag med överraskningar. Nog blev jag överraskad allt. 8:00 blir jag väckt med sång och där står Sara, Liam, micke, mamma och Pelle runt sängen. Jisses jag blev både rädd och glad. Vilket uppvaknande. Tur att jag inte sover naken :p 

Jag blev verkligen bortskämd denna dag. Riktig lyxfrukost. 


Sen for vi iväg, hade ingen aning om vart vi skulle. Vi stannade i lindköping utanför busfabriken. Fatta ingenting. 
Ska vi in på busfabriken? "Ja, du tycker ju om att busa där" (med barnen ja) nu va ju bara Liam med. Micke sa att han bokas star Wors rummet till oss. Att man kunde boka även för vuxna. Fatta ingenting. Men okej, det blir väl.. Äh, roligt??? Lättlurad. 
Bredvid fanns nått som heter prison Island. Som bodaborg eller mer fångarna på fortet. Olika rum man ska lösa uppdrag och få poäng. Dit skulle vi in och leka av oss. Riktigt roligt. 3h va vi där. Jag, micke, Josefin och mamma va i lag mot Sara, Andreas, Pelle och Liam. Dom vann men med hjälp av fusk fick vi höra sen. Bjuder på den :) 
Efter åkte vi till Norrköping där det blev ett resturang besök med riktigt god mat.

Stackars Liam började få ont i magen och må illa. Vi förstod alla va som va på gång... 

Robert kunde inte va med då han fick magsjuka på morgonen. Stackars Liam spydde i bilen på väg hem från Norrköping och Sara insjukna sen på natten. Dom kommer nog komma ihåg min 30-års dag. :p

Efter allt åkte vi hem till mig och fika. Så kom bästa Hanna Lu förbi. En mysig kväll med familj och bästa vännen. Och vilken underbar present jag fick. Min familj tillsammans med familjen Lundstedt har gett mig en resa till Kroatien. Det ser jag verkligen fram emot. En vecka med min bästa vän. Nice!Alltså jag kunde nog inte få en bättre födelsedag. Det va bara synd att inte alla kunde va med. (Pga sjukdom och semester.) Men man kan väl inte få allt. Jag är riktigt nöjd och glad. Vilka underbara människor och vänner jag har runt mig. 

Fina kort i brevlådan, grattis sms och massor av grattis hälsningar på Facebook. Det värmer.

Fler bilder kommer..,

Shopping...

Vissa dagar blixtrar jag te ordentligt. Idag va vist en sån dag. Efter att lega sjuk en vecka i denna flunsa tyckte jag att jag va extra värd lite shopping.

Jag kom vist hem med två jackor, skor, tröja, t-shirt och skjorta. Jag är sjukt nöjd. Min plånbok är mindre nöjd. Men detta jag jag ju som sagt värd ;)
RSS 2.0