Sant..

(null)


Mitt hjärta ❤️

Den här hunden.
Han ger mig gråa hår. Men också sååå mycket kärlek. Va skulle jag göra utan honom?

Idag visa han klart och tydligt att han inte ville gå. Mycket roligare i diket 🙈

(null)


Dagens goda gärning.

Åkte förbi träggården när jag åkte hem från jobbet. Köpte lite blommor, jordgubbsplantor, Rabarper och en hallon buske. 

När allt va planterat kom min gubbgranne fram i vanlig ordning och prata lite. Han hade fått fel på gräsklipparen. Han hade hållit på hela dagen. Han hade inte ens hunnit ära frukost. (Klockan va ca 19:00 när jag prata med honom) och hans frukost åka han då. En kex choklad 🙈

Han hade endast på hela dagen klippt runt några buskar och ena hörnet på tomten. 

"Jag kommer väl få hålla på hela natten"

Så jag tänkte att jag kunde va lite snäll. 
Jag hämta min gräsklippare så klippte jag hans gräsmatta. 😁💪 (bara 2200kvadrat)

Han va såååå tacksam. Vet inte hur många ggr han klappa mig på armen. 😂😂

Tänker att jag måste va snäll och hjälpa min gubbgranne lite. Han ser rätt ensam ut. 
Så jag satt kvar en stund när gräset va klippt och satt och prata med honom en stund.
Tror inte han har så många att prata med. 

Har jag bråttom när jag rasta och han är ute kan jag inte gå åt hans håll. För jag blir alltid stående i 20-30min. Han är väldigt pratglad min gubbgranne. Men känner att ibland får man ta sig tid så han kan få prata av sig lite. Han har ju som sagt inte så många att prata med. Så känner att man måste ställa upp ibland. ☺️☺️

(Gammal bild) men här är räddaren som hjälpt gubbgrannen idag. 😉💪
(null)


Mors dag.

Idag mamma är det din dag!
Du fick 4 fantastiska barn som älskar dig.

Grattis mamma på mors dag. ❤️

(null)


Livet med hund

(null)


Helg - bara va...

(null)


Besök på VC

I fredags fick jag besöka vårdcentralen med min arm. 3 veckor har gått efter min insident där jag klämde armen mellan ett sopkärl och hissdörren. 

Trodde att efter den här tiden att det skulle gå över och bli bättre. Men icke. I fredags när jag skulle ta tag i en vagn högg det till igen och smärtan i armen va åter tillbaka. 

Så fått jag drar till med lillfingret och ringfingret är det en extrem smärta i armen. Och har en viss domning i fingrarna. Värst är ringfingret som även det gör ont.

Jag har du då lyckats krossa en nerv.

Så läkaren sa att det va bara hem äta Ipren.

"Du vill nog inte höra detta, men med en sån smäll och när man slår i nerven så kan det ta ett halvår upp till ett år innan man blir helt smärtfri och innan det läker helt" 

Ett år? Nej fy bubblan. Jag är ju extremt högerhänt. Och det är ju så klart höger arm. Allt jag har i och allt jag gör och när Bonzo rycker i kopplet, det känns. Och när man jobbar och drar alla tunga vagnar. Det känns. Men bara bita ihop. 

Tycker inte om hissdörrar.

(null)


19e maj

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Liams födelsedag. Tänk att mitt älsta syskonbarn redan är 11år. Vart tog tiden vägen!?

Liten har blivit stor. ❤️

(null)


Fasters pojkar

En helg som denna när föräldrarna roat sig i GBG så fick faster rycka in och va barnvakt. 

Lite förlorad sömn men annars har allt gått jätte bra. Dom har vart super duktiga och snälla. Lillkillen låg i feber så han va extra lugn. 

Dom fick snällt följa med till stallet då jag hade stall jour. Kan nog konstatera gräs allergi på lillkillen. Så ögonen svullna och klia på honom. 

Fina pojkar 💕

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Ord som värmer.

(null)


Mysig eftermiddag.

Bra start på veckan.
Mys med Sheila och Forss en dag som denna. Och även lite barn gos.

Bjöds på riktigt god middag och smarrig efterrätt. Vardagslyx. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Liam 11år

19e maj fyller finaste Liam 11år.
Men vi fira honom idag en vecka för tidigt.

Vart tog tiden vägen? Mosters lilla pojke redan 11år. Galet.

Stort Grattis 🥳🎉🎈

(null)

(null)


Bästa Mamma och Pelle

Det här inlägget kommer jag tillägna min kära mor och hennes sambo Pelle.

Två klippor som verkligen ställer upp. Är så tacksam och glad för allt dom gör och gjort för mig.

Mina bromsar till bilen va slut. Så Pelle bytte och fixa. Sen gick inte handbromsen igenom besiktningen, skobes skulle ha 4000kr för att laga. Istället fixa Pelle till handbromsen. Så då spara jag dom slantarna. Tacksam.

Sotaren skulle komma och sota kakelugnen och kaminen. Som vanligt får man en tid. "Kommer nån gång mellan 9-12" då man jobbar. Så mamma va så snäll och kom hit och va här när sotaren kom. Men jag fick dessvärre eldningsförbud. Kajorna hade byggt bo i skorstenen. Så det va tvungen att tas bort. Jag kunde boka tid med sotaren. Men skulle kosta där efter också. 

Så åter igen va Pelle räddaren i nöden och ställde upp och hjälpte mig. 2 kvällar i rad höll han på innan han fick bort allt. Nu kan man säga att det är ordentligt sotat ☺️

Super tacksam. 

Vad skulle jag göra utan er? 

Bästa dagmatte. Mamma som ställer upp och har Bonzo om dagarna när jag jobbar. Min hund verkligen älskar mamma och Pelle. Han vill knappt följa med mig hem efter en dag hos mormor. 

Så mycket kärlek till er.
Bästa mamma och Pelle ❤️
Kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är för all hjälp och stöd. Även ett stort stöd ekonomiskt när jag haft det tufft. 

Även fått lyxen att få mat när jag kommer och ska hämta Bonzo. Och även fått med mig matlåda hem. Vardagslyx. ❤️ tack snälla ni.

(null)


Näta in tomten

Nästa projekt.

Ringde och fråga om inte Hanna och Erik kunde komma och hjälpa mig att börja stängsla in tomten. Fick nämligen stängsel och stolpar i födelsedags present av dom. 

Super bra! Men hade lite projekt att göra klart innan jag kunde börja. Bygga grindar. Gräva lite här och var. Så igår kännde jag att det va dax att börja. Men dom kunde inte komma igår. Så ringde pappa, han va inte hemma så tänkte jag att äh, "kan själv"

Men dröjde inte länge förrän pappa ringde och sa att han skulle komma ut och hjälpa mig. (Va nog tur det) jag hade redan börjat men pappa tog och drog upp allt jag jade vankat ner. Han skratta lite gott och fråga hur jag tänkte. Jag hade satt stollarna lite snett och vint och hade inte alls följt nån rak linje 🙈

Men vi kämpa på. Så 30meter är nu på plats. En början i alla fall ☺️ super nöjd.

(null)

(null)


Larry!

2 veckors hundvaktande är nu över. 
Men natten till söndagen den 5maj blev inte riktigt som man tänkt sig. Vaknade 01:30 och ett skrik. Larry bara pep till och jag flög upp ur sängen. Så höll han på 4-5 ggr.

Åkte till Kicki med honom som är hund massör på söndag eftermiddag som fick känna igenom honom. Han visa på smärta rygg och höfter. 

Natten till måndagen blev ännu värre. Då sov jag inte nånting på hela natten. Han vanka fram och tillbaka. Skrek till även denna natt 4-5ggr. Låg 20sekunder. Sen testen han på sig igen. Så höll han på hela natten.

Ringde veterinären direkt måndag morgon för att få en tid att undersöka honom. "Du får en akut dig. (13:30) att ringa 7:30 och inte få tid förrän 13:30 vet jag inte om jag tyckte att den tiden va så akut. 

Väl hos veterinären sa hon samma sak som Kicki, han reagera på smärta rygg och höfter.. Misstänkt "spondylos" 

Vad är Spondylos?

Spondylos är en s.k degenerativ förändring i ryggraden som orsakas av att rörligheten mellan två ryggkotor ökar och detta kan vara genetiskt betingat eller bero pga ostabilitet i ryggen. 

Med tiden så bildas bryggor - benpålagringar mellan kotorna för att stabilisera det skadade området och till sist blir kotorna stela. Ryggkotorna "växer ihop" och ryggen stelopererar mer eller mindre sig själv. Dessa benpålagringar syns på röntgen. Röntgen kan visa hur utbredda förändringar som finns på kotorna i ryggraden, men ger inget direkt mått på hur snabbt sjukdomen utvecklas eller hur påverkad din hund är av det.

Medans benpålagringarna "växer" kan det göra ont. Det skadade området är inflammerat, vilket ofta påverkar både disken mellan ryggkotorna och musklerna i området. Ibland trycker benpålagringarna på de nerver som finns i området och då kan man även se neurologiska symtom som vinglighet, konstiga rörelsemönster etc. Men spondylos behöver inte göra ont och kan därför utvecklas utan att man ser några symtom alls. När ryggen blivit "stel" har hunden oftast inte längre ont om det inte är så att nerver ligger i kläm eller att hunden/katten fått muskulär obalans i kroppen och då upplever smärta av muskulaturen och felaktig belastning i kroppen. Stelheten och rörelsestörningarna kan leda till att smärta uppkommer i andra delar av kroppen och vanligtvis i närliggande muskulatur.

Symtom på smärta:

- Depression, håglös/slö blick
- Ovilja att hoppa upp i bil/gå i trappor 

- Hyperaktivitet
- Orkeslös/inaktivitet
- Stressad blick (förstorad pupill)
- Oro, stress (förändrad mental status)
- Söker uppmärksamhet
- Aggressivitet
- Darrar/skakar
- Flämtar
- Gnyr, gnäller, skäller
- Slickar eller skyddar skadad/smärtande kroppsdel
- Vill inte gå ut
- Vill inte bajsa/kissa
- Vill inte äta
- Sover mer
- Reaktion vid beröring
- Tvättar sig inte 

-piper till/gnyr till vid olika positioner i ryggen/hopp eller beröring


Så för mig blev det helt plötsligt lite mer jobb sista dagarna. Smärtstillande och antiflammatoriskt 10dagar morgon och kväll. Daglig massage. Och påbörja rehab.


Så vi boka in en laserbehandling på en gång på måndagen efter veterinärbesöket. Kicki tog emot oss vid 16:15. Kan säga att han njöt av behandlingen. Va som att mycket av smärtan släppte. Han somna under behandlingen.


Lilla gubben.


Jag vet inte om jag vågar passa honom mer. Förra året när jag va hundvakt gick jag åka akut till Kumla för han blev huggorms biten. Nu fick jag åka för han hade ont i ryggen. Även om ryggbesväret säkert vart en längre tid men att det nu blev värre. 🙈


Men i övrigt har allt ändå gått bra. Men ändå skönt nu när dom är hemma så jag kan lägga fokus och energi på min egen hund. Som behöver bygga muskler och kondition och kanske gå ner några kilo då han lagt på sig lite 🙈


(null)

(null)Nytt projekt

Har man inte jobb så skaffar man sig jobb. Allt för att hålla sig sysselsatt 😜

Dag att ta fram dom gröna fingrarna och börja odla lite 😉

(null)


3/5-19

Kul morgon promenad. Chock när man kommer ut och marken är vit av snö. Nu vet jag inte riktigt hur vädergudarna tänkte. Inte okej. 

(null)

(null)


RSS 2.0