Ordning och reda..

Följde med Hanna ut till hundklubben och fick va med och köra lite "ordning och reda" roligt och lärorikt. Vi har mycket kvar att lära, men det går framåt. Är jätte stolt och nöjd över min lilla kille. 


Väldigt roligt och imponerande att titta på övriga hundar och hundförare. Super duktiga.

Sitt, ligg och stanna har han blivit jätte duktig på. Men han tror ju typ att han ska få leka med alla hundar. Så att gå runt bland alla hundar är lite svårare. Han vill ju inte riktigt ha fokus på mig då. Men vi ska fortsätta öva. 

Är väldigt roligt att se och följs utvecklingen på honom.

Va tvungen att fortsätta träningen lite hemma. Då visa han att det är ju lite go i honom. Full fart. 

Öva lite "sitt stanna kvar" och "ligg stanna kvar" jätte duktig.Morsdag..

Älskade mamma. 


Är så tacksam över min mamma.
Som ställer upp och hjälper mig varje dag med Bonzo. Utan hennes hjälp hade jag inte kunnat skaffa min lilla bebis. 

Grattis på morsdag. <3
Barnvakt..

Har tillbringat helgen tillsammans med min brors barn. Två riktiga charmtroll.

Fulla av bus. Mysigt att få ett dygn tillsammans med pojkarna.


Underbara fredag..

Fredag, slutet på vardagen.

En riktigt bra dag! Först åka till ridskolan med Alva. Sen grilla med Daniel. Kunde nog inte bli en bättre dag. Me like


Mina älsklingar

Mitt liv hade inte vart helt utan mina älskade djur. Dom ger mig så mycket kärlek. Finaste bästa Bonzo och älskade Skilla. 
Livet på hästryggen..

Jag är så glad att jag bestämde mig för snart två år sedan att börja rida igen. Det är som balsam för själen. 


Onsdagskvällarna är heliga. Då är det ridskolan som gäller. Jag har ju alltid vart lite feg för hästar. Speciellt på marken. Men att sen sätta sig upp på hästryggen är nått helt annat. Då är det jag och hästen. Det är en sån härlig känsla att kunna styra detta kraftpaket. Fokus, lugn, jag känner mig lycklig när lektionen är slut och känner att jag bara vill rida mer. 

Igår va det hoppning som stod på schemat. Då va rider på en rätt ung häst som jag inte riktigt viste hur det skulle gå så åkte säkerhetsvästen på. Men det gick ju galant. Hon va superduktig, och vi tog oss över alla hinder. Finaste Rusa. Älg..

Inte varje dagman ser två älgar på åkern. 


Grattis Pappa

Idag fyller min fina pappa år. Stort Grattis!!


Grattis Liam

Hipp, hipp, hurraaaa!

Stort Grattis till Liam som fyller 9år. Galet, va tiden går fort. Han har blivit så stor. 


Bonzo och Sally

Finaste hundarna.


Ett år sedan - USA

Tänk att det redan är ett år sen. Va tiden går fort. Minns det som igår. Jag hade packat 20par strumpor för en veckas tripp till Kroatien. Fråga mig inte varför jag packa ner 20par strumpor. 


Jag fick i alla fall i 30års present av min familj och Hanna och hennes familj en resa till Kroatien. (Trodde jag)

Sara och Robert skjutsa oss till Arlanda. På flygplatsen säger Hanna att hon inte riktigt vart ärlig mot mig. Vi skulle inte åka till Kroatien i en vecka. Vi ska till USA i två veckor. Chocken, glädjen, det va som ett lyckorus som spred sig genom hela kroppen. Jag blev stum. Jag fick min dröm resa. 

Två underbara veckor tillsammans med min bästa vän. Härliga minnen.

Bodde hos Hannas underbara kusin Linda. Kommer aldrig glömma den resan. Jag hade verkligen jätte roligt. Minne för livet.Charmiga barn.

Jag brukar oftast ha Bonzo lös på tomten. Men igår av nån anledning kopplade jag honom på en gång när jag kom hem. Daniel va här och stod och vänta. Han skulle hjälpa mig köra några lass till tippen med skräp och ris. 


Jag parkera bilen, går runt huset till baksidan där Daniel stod och vänta med kärran. När jag runda huset står två barn på tomten med en liten hund.

Va väl tur jag hade koppel på Bonzo.
Barnen blev jätte rädda när dom såg att jag kom med en hund och sprang genast ner på vägen.

Jag gav Bonzo till Daniel och fråga barnen om dom ville nått?

"Vi säljer pälplattor"
Hmm?? Okej, jag börja gräva i fickorna efter en slant. 

-va kostar dom då?
-vi vet inte?
-Nähe? Jag vet inte om jag har några pengar på mig?
-Det gör inget, man kan få en gratis.
-Ni kom väl inte hit för att ge bort dom?
-Nej, det gjorde vi ju inte.

Jag hitta 20kr 
"Blir det här bra?"

Barnen bara lyste upp, "åh tack så jätte mycket."

Blev en liten stjärna. Måste väl sponsra grannarnas barn lite när dom kommer.

Visade sig att ena ungen bor i mitt barndomshem. Dom hade fått låna grannens hund. Så söta.


Bebis..

Fick fin besök en ledig dag som denna. Pillan och lille Wictor kom förbi på FM. Mysigt! Ett sånt litet pyre, så söt.


Bra start på veckan.

Kvalitetstid med syskonen. Mysig måndagskväll på joan's med bästa syskonen. 


Jag har världens bästa syskon. <3 


Liten börjar bli stor

4,5månad idag. 

Tror han börjar inse att han växt ut skillas bädd. Ändå går han dit och sätter sig. Innan jag fick upp kameran låg han med halva kroppen utanför bädden. Sötnos.


Hus, trädgård, arbete..

Jag älskar mitt hus, trivs så sjukt bra där jag bor. Men att bo i hus och ha stor trädgård innebär mycket arbete för att hålla efter. Jag önskar att jag va mer händig. För det är otroligt mycket jag vill göra. Men jag gör så gott jag kan. Jag har nog lite svårt att be om hjälp. "Kan själv" 


Jag är inne i en period jag är trött, grinig, humöret sviktar på grund av att orken tryter. Huvudvärk. Ingen lust att umgås med någon. Men trots det gav jag mig ut i trädgården för att pula lite för mig själv. Bonzo fick öva på att springa i långlina. Gick sådär. Trassla in sig en hel del. 

Jag börja gräva upp lite buskar. Skulle bara ta tre stycken på framsidan. Det sluta med att jag grävde upp alla på sidan av huset också. Jag höll på från 10 på förmiddagen till kl 8 på kvällen. Det va sjukt tungt. Helt slut. Orka knappt lyfta upp Bonzo. 

Han vågar inte gå i trappen upp till övervåningen. Så får bära upp honom. 

Men envishet igår resultera i att jag knappt kom upp ur sängen i morse. Skrek nästan rakt ut av smärta i ryggen. Benen bar mig knappt. Tog lång tid innan jag fick på mig strumporna. Försökte lyfta Bonzo men det gick inte. Klara inte att lyfta honom, försökte locka ner honom från trappen. Han gick några trappsteg. Så efter mycket bök lyckades jag tillslut lyfta upp honom. Sakta lutandes mot väggen tog vi oss ner. 

Vila en stund på Förmiddagen. Sen tog vi oss ut och fick röra lite på mig så mjukna jag lite. Fortfarande ont men bra mycket bättre. Nu känns det mer som bara en riktigt tung och jobbig träningsvärk.

Men fint blev det. Nu har jag en rejäl hög som ska till tippen. Skam den som ger sig.

Bonzo tyckte om groparna efter buskarna. Dom va väldigt roliga att gräva i och lägga sig i. Galet skitig. Både han och jag fick välbehövlig dusch efteråt. 


Djur som hobby..

Ja, när man håller på med djur och har det som hobby och sport. Då får man räkna mä med och motgångar.


Idag va inte nån bra dag för lilltösen. Det blev några steg tillbaka. Tårar och rädsla. Så idag fick jag kliva ner från läktaren. Vad som hände är lite oklart. Hästen drog med huvudet och tösen tappa tyglarna. Hon lyckades få tillbaka men då drog han igen så hon höll på att åka av. Va inget elakt alls. Men lilltjejen hade ingen bra dag. Så blev tokigt och ledsamt. Nya tag nästa fredag. 

Men hon kunde ändå avsluta lektionen med en bra känsla. Hon fick trava runt på en bana som hon fixa galant. Vädret..

Skriv inläggstext 


Skilla, Bonzo och grannen...

Varje dag när jag kommer med bilen möter hon upp oss. Sen följer hon efter oss en bit när vi ska på promenad. Bästa Skilla.


Fick mig ett gott skratt när jag prata med granne i lördags. Min granne är ju känd som "tjuriga gubben" när jag va liten bodde tjuriga gubben i huset bredvid mig. Men just nu är det tjuriga gubbens son som bor i huset. Men även sonen går under namnet "tjuriga gubben" även om han inte vart nått tjurig mot mig. Förra sommaren fick jag en kram av honom. Fick reda på att han skulle gå i pension till midsommar och att thaimaten i Vingåker va god. 

Nu fungerade vist hundtricket på gubben också.

"Sett att du skaffat hund, den skulle jag gärna vilja hälsa på. Om du behöver rasta honom och han ska få springa av sig, så får du jätte gärna släppa in honom hos mig innanför staketet." Va svarar man på det?

-Tack, men har precis gått en promenad. 

Men tydligen mena han inte samma dag. Jag skulle ha i åtanken att han va välkommen. 

Samma stund kom Skilla springandes. När hon fick syn på gubben fräste hon, reste ragg och sprang iväg.

Hon tyckte då inte om "tjuriga gubben" 
Misstänker att han motat iväg henne några gånger då han inte vill ha katterna på sin tomt. 

Kom på honom en kväll han ropa och sjasa på en katt som gick på hans tomt. Det va lite mörkt. Jag va ute på tomten och rasta Bonzo. Han blev lite snopen när han fick se att jag va ute och såg och hörde allt. 

Jag kan iaf konstatera att jag har världens bästa katt och hund. Mina små älsklingar. Va skulle jag göra utan er?Hundkurs...

Då är vi igång!

Men vi hoppa över ett steg och hoppa direkt på en fortsättningskurs på en valpkurs. Så min bebis får gå kurs med dom storahundarna. Men han är jätte duktig. Så stolt över honom.


Han har dock visa tendens till stelhet och hälta på bakhasen. Så på hemmafronten får vi nu backa några steg och vila oss lite i form. Inse att han är ju fortfarande bebis. Även om han just nu växer så det knakar. Små korts promenader och lite bus på tomten. Se om stelheten ger med sig. Få hoppas att han bara är dåligt muskler. Så det inte är nått knas?


Mitt hjärta smälter..

Att se Skilla kliva in i sovrummet och lägga sig bredvid Bonzo. Ja då smälter "mamma hjärtat" mina små älsklingar. 
Bonzo och Larry

Idag fick liten träffa stor hund.

Åkte förbi pappa och drack lite kaffe. Så fick hundarna hälsa på varandra.

Bonzo är lite rädd för Larry. Han är stor och försöker uppfostra Bonzo genom att ryta ifrån och morra och det tycker Bonzo är jätte läskigt.

Sally kan ju också ryta ifrån. Men samtidigt får han ju hänga och klänga på henne.

Hedda och Doris är ju också två kompisar han kan busa gärnet med.

Så att träffa nån som man inte kan hänga och klänga på va nått nytt. Men det gick bättre och bättre. Så tillslut kunde dom springa lösa på tomten. Så kommer nog gå ännu bättre ju mer dom träffas. Bonzo gick på sitt håll och utforska tomten.

Fick sen muta med lite godis för att lillkillen skulle kunna visa att han kan sitta fint ;)

Stor och liten <3


Skogspromenad.

Så sjukt skönt att nu kunna gå lite längre promenader.


Han är så duktig min lilla kille. 
Så skönt att kunna ha honom lite lös. 

Skön skogspromenad. Njuter.

Efter en heldag ute är det vist nån som blev trött. Älskade hund.Årets första...

Då va det dax, årets första gräsklippning. Jag vet inte om jag är konstig. Men det är en speciell känsla. Jag ser lixom fram emot varje år att få ta fram gräsklipparen och sen klippa gräset. Det blir så fint och jag känner mig då nöjd efteråt. Nu är det verkligen vår. Sommaren börjar närma sig. Har vart ute typ hela dagen idag. Så skönt.Underbara fredag!

Har jobbat kväll den här veckan. Sååå skönt att avsluta med att jobba dag en fredag som denna. Underbart väder. Mys med bästa syster och kidsen. Åka till Ridskolan. Bonzo va superduktig när han va med.. Det går lixom bra nu. Fredagsmys, tacos ute i solen..


Nöjd och glad, ska nu njuta av ledig oplanerad helg!Kryssning..

Förra helgen åkte jag på kryssning med jobbet. Vi va 16st från städ vilket va riktigt roligt. En lyckad och rolig resa. Extra roligt att få ta med Sheila som aldrig vart på kryssning förut. Hon fråga om vi kunde gå och lägga oss när klockan va 01:00. "Vänta, en liten stund till" stackarn. Vi gick och la oss kl 04:00. Det va bara en liiiiten stund till.   Men vi hade riktigt roligt. Mycket dans och många Goa skratt. Vi hade riktigt bra hytter också. Kändes lite lyxigt. 


RSS 2.0