Earth hour...

Grattis Tim!!!

Stort Grattis till Tim som idag fyller 3år! Stor kille! :)


Så roligt när han öppna ett av paketen. Han titta på kartongen och säger 
- "KATTMAT"..
Han såg så besviken ut.. :pTur att det fanns nå roligare inuti ;)


Städ och flytt!

Igår börja flytten!
Va hos pappa vid 12:30. Stuva in kartonger i bilarna. (Man får plats med mycke i två kombi bilar) 4 bil lass med kartonger och Annat släpa jag, pappa och Katarina upp till 3e våningen.

Sen runt kl 16 kom mina bröder. Så hämta pappa och jag en skåp bil. Så va det dax för alla möbler. 

Tungt och svettigt.

Kunde knappt sova inatt. Värk i hela kroppen.

Starta denna dag med mysig frukost hemma hos Dessan med flickorna. (Anna, Mallan, pillan, Alec och så Dessan) mycket trevligt.

Sen va det bara att bege sig till radhuset för att städa. 
Jag, mamma och pappa har städat nästan hela dagen. Han med och gratta Tim också som idag fyller 3år. 

Mat paus i solen..

Är nu hemma, helt slut. En Skön och lugn hemma kväll., tillbaka i morgon för att städa det sista.

Fick en härlig bild av min faster idag från fjällen. Känns inte ett dugg bittert att jag valde att va hemma istället för att nu befinna mig i fjällen. Tack för den. :p

"Hej Hanna, vi saknar dej, hoppas du har det bra!" 


Från och med efter den här helgen ska jag sluta med att tänka på alla andra och bara göra det jag själv vill göra. Alla andra gör ju de. Så Varför ska då inte jag kunna göra det? Varför ska jag bara få dåligt samvete och ställa upp på allt och alla. En fin egenskap jag har kanske. Men Va får man tillbaka på det!?

Trött, tröttare, tröttast..
Längtar till min semester!!!


Fin vän jag har! <3
Underbara vårdag- härlig promenad!!

Idag vaknade jag upp full av energi! 
Passa då på att ta mig en promenad. 
Jag började gå mot Skogskyrkogården. Ner gatstubergsbacken. Tänkte att jag skulle gå "djulörundan". När jag kom ner till 4H/djulö kände jag att nej, ska nog gå en bit till idag. Så jag traskade vidare genom skogen över stora vägen ner till duveholms sjön. Utforska ny promenadväg.


Underbar härlig vårdag, solen sken. Hade med mig Boyce Avenue sjungandes i hörlurarna hela vägen. Känslan när man bara rycks med i musiken. När kroppen känns pigg. När man känner sig som en duracell kanin. Man bara går och går och går. Börja vandra på "hälsans stig" kände nyfiken het. Vart leder vägen? Helt plötsligt va jag borta vid strandgården och nävertorps vårdcentral. Benen kändes fortfarande pigga, Så jag fortsatte traska mot speceritjänst. Helt plötsligt va jag borta där Lu'sen bor. Traska över stora vägen. Bort mot Grafiska och truckcam, tog bron över till Norr. Vipps så va jag vid sultans/ tågstationen. Fortsatte min vandring upp mor Jysk och Ica Maxi. Bort till Laggarhult och sen hem.

Får erkänna att när jag traska förbi sandbäckskolan kändes det väldigt skönt. Kroppen börja då kännas trött och jag va så nöjd och stolt. Vilken promenad det blev. Känns som jag gått runt hela Katrineholm. Synd att jag inte hade runkeeper på så jag kunde se hur långt det blev. Vet inte när jag börja gå va klockan var. Men jag har i alla fall traskat i 2,5h minst. Nu får man lägga sig på soffan med gott samvete. ;)

Det värsta när jag är ute och går är att jag blir så hungrig. Jag ser bullar och godis framför mig. Jag skulle ju bara ta "en liten promenad". Så jag tog inte med nån "vandrings godis i fickan" jag brukar ha med mig lite godis när jag är ute och går. Men inte den här gången. jag visste att jag hade coca-cola hemma i kylen. Så sista biten från maxi och hem kände jag bara "cola, gott med cola, vill hem till min cola" 
vill lova att den smakade galet gott. :)

När jag ser tussilago då vet man att "nu är det vår"!!! :) 
Soooolen!!! :)40år och 45år

Har precis kommit hem efter en härlig dag i Hjo! Har idag firat min kära kusin och hennes man som fyllt 40år och 45år. Sååå roligt att träffa moster, morbror, kusinerna och kusinbarnen. Mysigt att åka iväg. :)

Stort Grattis!!! :)
Fina moster och kusiner! 
Det är när man träffar sina kusinbarn som man inser att man själv åldras. Så stora dom blivit! :) (själv känner jag mig fortfarande som 20år) ;p
Man hinner ju även med lite bus med barnen. Vi fick en solig fin dag!

Finaste syster och barn..
Älskade barn, mosters lilla hjärta! Elis 2år

Stort Grattis till Elis som fyller år idag! 
Tänk att min systers lilla son redan fyller två år. Stolt moster till denna fina pojke! 

En tjejklassiker...

Oops, jag gör det vist igen! Bokat och klart. 2015 blir det en ny tjejklassiker tillsammans med Hanna Lu och Sandra E. Vi Är nu anmäld till tjejvasan.

Vasan va det absolut jobbigaste jag gjort. När jag gick i mål sa jag. "Aldrig mer" jag cyklar hellre till Norrland en gång till.. Minnet bra men kort. På't igen. Nu får jag sluta "vila mig i form"

Golfkurs dag 2.

Idag va jag iväg på min andra golfkurs. Vet inte om man säger golfkurs? Jag ska iaf träffa en "Nisse" ca 5ggr. Han ska lära mig allt jag behöver veta och kunna :) Idag har vi testat massor av olika klubbor. Jag känner att idag gick det ju betydligt bättre än första gången. Ser redan fram emot nästa onsdag då jag ska dit igen. Nästa gång skulle vi träna på "när spel" (lek i sandlådan.) Jag fick en uppläxning av min brorson (Theo 4år) att det faktiskt inte heter "sandlådan" det heter ju BUNKER. :p

Det är riktigt roligt nu när man börjar lära sig mer och förstår mer. :) 

En grå och kylig morgon. Men jag swinga mig varm ;)Golfkurs dag 1.

Torsdagen den 13e mars kl 8:00 bar det iväg till golfbanan. Min första golfkurs. Ska nu lära mig att spela golf. En tålamods prövande sport. (Jag har ju inte så stort tålamod) Jag tror ju att jag ska va proffs på en gång. Det va jag ju inte riktigt. Men va härligt det känns och va nöjd man är, när man känner att man  verkligen fick in en fin kanon träff. Sen vissa träffar känner man ju när han står där och tittar på än att "åh nej va pinsamt, aj så dåligt" eller när man gör en kanon swing och missat bollen. Hoppsan., men det är roligt. En kall men solig morgon. Bra start på dagen ;)
Carpe diem...
Babyshower...

Överraskning för Dessan idag. Anna och Alec fixa en babyshower. Surprise!!  

Underbara vår!!!

Solen har bländat mig genom fönstret i cafeterian hela dagen. Från 7-17:30 har jag arbetat idag. Har haft sjukt mycke att göra idag. Dagen gick riktigt fort. Sjukt trött när jag äntligen fick stämpla ut och vandra hemåt. 

Väl hemma va det bara att byta om. Tvinga mig själv ut på promenad. Soffan fick vänta.. På med vandrings kängorna och ut.. En härlig kvällspromenad och en fin solnedgång. Trött och sliten, men med musik i öronen va det ändå skönt att få frisk luft och röra på sig...

Jag kände hur jag rycktes med i musiken. Hur jag nästan börja sjunga med. Underbar känsla..

Favoritlåten just nu..
Dear darling med asco
Samvetet...

Mitt samvete tog över.. Speciellt när jag fick höra att Sara och Robert skulle iväg samma helg. Tim fyller år på lördagen. (Så då kan ju inte bror min hjälpa till) pappa sa att det va okej att jag åkte, samtidigt som han säger. "Skulle ju nog behöva hjälp med städningen" nähe..
Kände att det blev helt enkelt ingen bra helg att åka iväg på. Så nu blev det Nej till att åka skidor. 
Packar nu ner mina vinter kläderna och välkomnar våren. 

Får helt enkelt hitta på nått annat skoj nån annan helg. För inte är det roligt att varken flytta eller städa.. As tråkigt! Men va gör man inte för sin familj.. <3

Det närmar sig..

Nu har jag köpt ett par golfskor. På torsdag tar jag första steg mot mitt gröna kort. 8:00 ska jag va ute på golfbanan. :)
Barnvakt åt T,T

I lördags va jag barnvakt åt Theo och Tim. Stackars Theo har vattenkoppor. Men han va jätte duktig. Kliar inget och klagar inte nån ting. Sötisar. Lillebror klappar lite på storebror. Mina prinsar <3

Jag va dock inte jätte nöjd över att Theo vann över mig när vi spela tv-spel. Golf. Lillkillen går i pappas fotspår. 

Jag "åh nej, bollen ner i sandlådan"
Theo "Hanna, det heter faktiskt bunkern"

Vadå lillgammal..När vi sitter framför tv-spelet säger Theo helt plötsligt.
"Kommer du ihåg när Sverige förlora mot canada."
Jag: -nej?
Theo: -Hanna i ishockeyn.
Jag: -jaha, jo men det kommer jag ju ihåg. Förstod inte riktigt att det va det du prata om.

Theo: vet du, Jag trodde att canada va tjejer. Att det skulle bli en lätt match för Sverige för dom är ju killar. Men silver är ju också bra.

Seriöst, vad får ungen allt ifrån?

Theo: -Vet du, nästa vinter OS kommer jag vara 8år. Det har min pappa sagt.

Dom är ju för sköna dom små liven..

Min kväll slutade sedan med att fira Kristofer som fyllt 26år. En mycket trevlig kväll. God mat, goa skratt, trevligt sällskap. En bra lördag helt enkelt.Inför vandringen...

Nu är vandringskängorna beställda. Kanske inte dom snyggaste. Men det va dom skönaste av dom vi testa idag när vi va på XXL. :)
Golfset...

Jaaaa!!! Nu har det kommit! Hela vägen från England!! Wilson plus 1200. Mitt golfset!! Nu hoppas jag att golfbanan kan öppna snart så jag kan börja med mitt gröna kort. :)


Fjällen!!!

Ikväll blev jag glatt överraskad när min lilla kusin ringde. Inte varje dag hon ringer. Så förstod att hon hade mått i kikarn. 

Hon Fråga om jag ville hölja med familjen till fjällen i slutet av Mars. Jaaaa!!! Det vill jag ju. När vi avsluta samtalet ringde jag på en gång min faster.
"Jag vill jätte gärna följa med" 
till svar får jag då:
-även om brorsan flyttar.
"Flyttar? Bror? Va?"
-ja, din pappa flyttar ju då.

Åh nej, är det samma helg. Helt glömt bort.. Men.. Han har ju 3barn till som kan hjälpa honom.. Jag vill ju åka skidor..

Prata senare med pappa i telefon..
Han stället alltid upp och hjälper mig med allt. Får så fruktansvärt dålig samvete nu när jag tänkt följa med till 
Fjällen och då väljer att inte hjälpa honom med flytten.. 

Mitt liv.. Jag jobbar.. Sen går jag hem och lägger mig på soffan. 
Jag vill ju göra nå roligt!!

Frågan är nu..
Ego - inte ego- ego- inte ego.. Fjällen - flytten - fjällen - flytten.. 

Varför ska det va samma helg, beslutsångest, och dåligt samvete!

Lutar dock åt fjällen! Göra det jag själv känner är roligast. Även om samvetet säger. Pucko, hjälp din far!!

Sist jag åkte till fjällen med min faster och farbror och kusinerna var år 2009. Pappa och Andreas va också med då. Det året jag fick min hjärnskakning i skidbacken. 

Men lugn alla läsare. Jag gick emot mig själv. Mitt trotts, mitt anti hjälm. "Våga vägra" även jag blir vuxen, vis och klok. Idag har jag hjälm när jag åker skidor. Lätt värt det. Ont i huvudet konstant i 1,5månad är inte skönt.. Vill inte känna den smärtan igen..

Porterstek...

För att va första gången jag ger mig på detta, så får jag va nöjd! Köttet blev gott, men är inte nöjd med såsen. Den blev lite för blaskig. Hade vela ha den lite mer gräddig. Men nu vet jag det till nästa gång. Kan bara bli bättre! :)

Helt klart Nöjd med min söndags middag! Betyg Godkänt! ;)
Nytt äventyr...

Nytt äventyr, resa bokad. 22sep-1okt åker jag till Spanien tillsammans med Hanna och två personer till, vi ska vist vandra 22mil (pilgrimsleden) ska jag va ärlig har jag ingen aning om va jag tackat ja till, vad jag ger mig in på? Men blir spännande. Jag kommer nog inte känna att jag har semester. Det blir mer som ett "träningsläger" :p

Galet, om jag tänker på hur långt jag ska gå på dessa 10 dagar. Det är som att gå till min moster och morbror. Eller faster och farbror., Oj, känns ju jätte långt att gå. Minns när jag va liten. Vi hann åka till Vingåker sen kom frågan "är vi framme snart." (Och då åkte vi bil) :p

Jag ska typ gå från Katrineholm till Tidaholm Eller Katrineholm - Jönköping - Habo. Galet.. Men kan man cykla 83mil kan man gå 22 :)
Utmaning.. Äventyr 2014
Bok rea..

Har införskaffat mig två nya böcker. Här ska läsas lite snusk och fakta om
Schäfer. Vill ju ha hund snart. Vill ha en schäfer. Så nu ska jag lära mig allt jag behöver veta ;)
Syster, lillebror och 3 busungar

Haft en dag med syster, lillebror och barnen. Mysigt! 
RSS 2.0