Penicillin

Tänk va penicillin gör susen.
En dag och barnet är full av bus. Energin är tillbaka. Mitt lilla hjärta❤️

(null)


Barnakuten

Det är inte lätt att få vårdrådgivning. 
Noel insjukna i hög feber i fredags kväll. Hela helgen har ha. Haft 39-40graders feber. Men med Alvedon har han piggnat till. Men igår (måndag) så hjälpte inte alvedonen. Han ville inte äta. Blev bara mer loj och slö. Gick knappt att hålla honom vaken. 

Så jag bad pappa gå förbi barnmottagningen för att se om vi kunde komma dig. Men dom hänvisa till akuten. Han gick till akuten  och kolla. Dom hänvisa till vårdcentralen. Ringde vårdcentralen dom hade så många som ringde då det gick inte att komma fram. Ringde 1177. Jätte lång kö där också. Blev hänvisad till en chatt. Den chatten hänvisa till BVC och BVC hade jag redan ringt och vänta på att bli uppringd. Ringer tillsammans barnakuten. Dom fråga varför jag ringde. "En akutmottagning åker man bara till, där får man inga råd" då får vi åka då. 

Men precis innan ringde BVC som bara bekräfta att åk in. 

Så hög feber. Spytt vid 3 tillfällen bara massor av slem. Han har sån rosslig hosta. Jag va helt inne på att han fått lunginflammation. 

Vi bestämde oss för att åka till Norrköping till barnakuten. Där tog dom lite prover. Titta öronen. Lyssna på lungorna. Han hade 39,9 i feber när vi kom in. Mamma hjärtat gjorde ont.

Efter att vi suttit där 3,5h kommer tillslut en sköterska in. "läkaren konstatera att lungorna lät bra. Proverna såg bra ut. han va röd i öronen. Det va på gång till öroninflammation men som inte blossat ut än så dom ville inte ge nått i förebygganden syfte." Men vi skulle åka hem ge Alvedon och Ipren. Men så helt plötsligt kommer läkaren in. Hon hade ångrat sig och ville nu ge penicillin för öroninflammation. Precis då va det om allt bröt ut. Noel börja ta sig för öronen. Sa aj, aj och börja gråta. "Oj, ja han har ont" 

Så nu är det penicillin som gäller 3ggr om dagen i 5 dagar. Hej Vabruari.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


När olyckan är framme

Det hände en grej. Man kan säga att det va tur i oturen och änglavakt. På jobbet går han och halkade på en isfläck. Det blev sån smäll att det blev total förlamning. Han kunde inte röra sig. Han kunde inte larma. Dom uppskattar att han låg ca 30minuter. Han hittades väldigt nedkyld. Blev ambulans till akuten i Eskilstuna, magnetröntgen visa Krossad disk i nacken, blödning på ryggraden. Känsel och rörlighet försvann från armar och ben, men börjar lite smått återkomma. Men fingrarna var helt utan rörlighet. Läkare har talat om att han haft änglavakt, för det var så nära att han hade blivit totalförlamad.

Vad är oddsen att "bara" halka på en isfläck. Han ligger nu uppe i Stockholm på karolinska sjukhuset. Där han fått genomlida 2st operationer. En från halsen där dom opererat fast en platta så inte ledbandet går av. Och en bak i ryggen dör han fått tagit bort benbitar från kotorna massor av kotor för att göra mer bästa då det vart trångt.

Han har kunna ställa sig upp med hjälp och gått lite med gåstol. Han kan röra lite på fingrar och underarmarna. Men kommer bli en gång rehab. Läkaren har sagt att han inte kommer bli helt 100 % återställd. 

Att vissa celler är döda och vissa sjuka och nu ska dom försöka få dom sjuka läkta. Men vilka som dött vet man inte än. Det får tiden utvisa. 

En dag i taget.
Så overkligt att se mammas sambo nu sitta i rullstol. 

Vi hejar på dig. All träning kommer göra gott. Fortsätt kämpa.  🙏💪

(null)


RSS 2.0