Bergsklättring...

Idag på morgonen kände jag att jag inte skulle säga "den här vägen va tråkig, vi går ju bara efter en stora landsväg, asfalt, långt, åh va roligt detta va.. Vandra, vandra.. Men det fick jag snabbt äta upp. Vi kommer in på en liten skogsväg. Helt plötsligt säger Hanna "men, vi möter ju kor. Dom går rakt emot oss. Bredvid kommer en vallande hund och längst där bakom den spanska bonden. 

Där efter kom dagens stora utmaning. Bergsklättring. Upp, upp, upp..stenar blandat med häst och ko-bajs, tunga klampande steg. Kan lugnt säga att vi fått igång flåset idag. Men den sträckan har vart riktigt rolig, fast tungan har vart lång och svetten lackat. Vi känner att det är så här vandringen ska va. Upp och ner. Berg och dalar. Underbar utsikt. Helt fantastiskt. 

Vi satsar på att gå 3mil om dagen. Vi fick höra att det va bara äldre personer som gick 1,5mil/dag. Vi känner ju oss fortfarande, tuffa, unga och snygga. ;) efter 1,9mil's vandring 1300m över havet var det dax att stannat för lunch. Fåglar kvittrar, en tupp som fått nått konstigt i halsen och kan inte va tyst. Mitt uppe i spanska bergen spelar dom skott's säckpipe musik. Hallå?? Känns jätte konstigt. Men dom verka va glada av de.

Helt plötsligt dyker klingande ljud och hundar som skäller, där vi sitter och intar vår lunch kommet nya kossor förbi. 

Får mig att tänka på min morbror när han hämta sina kor. Tror dock inte han hade nån hund som valla korna bredvid sig. 

Vi träffa idag på en svensk från Skåne. "Gullbritt" en pensionerad lärare som hade mycke att gnälla på. Maten va inte bra. På vandrar hemmet va det för högljutt så hon va tvungen att banka staven i väggen. Känner att det va tur att hon inte sov där vi sov första natten då dom hade snarkmaraton och där vi bodde 36st i samma rum. Hon hade nog gått banans... 

Det har vart en helt underbar dag. Solen har stekt. Anna träffa en ny vän "koho" från Korea. Hon fundera på vart hennes Kina gubbe tagit vägen. Men vi kom då på att vi inte behövde va oroliga. Han tog ju taxi från buss stationen till härberget i ponferrada. Så har fortsätter nog med sitt taxi åkande. En härlig pilgrimer det där..

Stolt, glad, nöjd. 40242 steg, idag har vi gått 3,17mil. Awesome. Känns i rygg och ben.










Svenska kvinnan...








En bondgård.. Detta va en ladugården med massor av kor i..


154km kvar till vårt mål.. (Denna skylt såg vi efter våra 1,9mil.. Så nu är vi ännu mer närmare vårt mål.









Kommentarer
Postat av: Therese

Bra jobbat och riktigt kul att följa era strapatser!
Kram💕

Svar: Roligt att du vill följa oss! En riktig upplevelse...
missthure.blogg.se

2014-09-26 @ 16:23:06
URL: http://narketos.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0