Grattis Valla IF

Så här stod de i katrineholmskuriren idag =)


Dubbel glädje. Både Valla IF:s herrlag och damlag har vunnit sin respektive serie. Bilden är tagen vid ett träningstillfälle innan damerna säkrat sin vinst.


Grattis Valla IF!



Fotboll
Valla IF har gjort något som få föreningar klarar av. Vunnit två a-lagsserier under samma säsong.

Av alla fotbollsföreningar i Sörmland är det endast IFK Nyköping som har chans att göra det som Valla IF har klarat av. Att med båda sina representationslag vinna respektive serie.

- Det känns helt otroligt bra, vad jag vet är det inte många klubbar i Sörmland som har lyckats ed det, säger Bo Sedell, tränare för Vallas damlag.

Katrineholms-Kuriren besökte Valla IP en torsdagskväll redan innan det var klart att båda lagen vunnit sina respektive serier. På herrsidan var stämningen avslappnad och glad – de var ju redan klara. På damsidan hängde förväntan i luften. Damerna kunde avgöra i nästa match. Och det gjorde de med stil. En 5–0-vinst mot VIngåkers IF i söndags innebar att seriesegern var säkrad.

Anledningen till att Valla IF har varit en så framgångsrik klubb i år har flera aspekter.

- Jag tror att man har en annan anda. Här ställer man upp för varandra på ett annat sätt, säger herrlagets tränare, Urban "Abba" Pettersson.

Damernas tränare, Bo Sedell, tror att hård träning också är en av faktorerna.

- Inför säsongen tränade vi tre gånger i veckan, två fotbollspass och ett fyspass med Benke (Bengt Hedlund, red anm). Man måste ju träna på division 4-nivå om man vill ta sig dit, säger han.

Men damernas framgång i division 5 har flera grunder. Gemenskap är en av dem.

- Jag har inte sett något liknande i ett lag tidigare. Tjejerna umgås både på och utanför planen. Det är en brutal sammanhållning, säger Bo Sedell och fortsätter:

- Vi har fått behålla hela laget från föregående år, vi har haft bra närvaro. Sen är det bra ålder på tjejerna, vi har ett snitt på 23 år.

Förra säsongen blev Vallas damer trea i serien. Och med effektivitet framåt, en stabil backlinje och många olika målskyttar har de i år lyckats ännu bättre.

- Målet var ju att vinna serien. Jag trodde på dem redan innan säsongen, säger Bo Sedell och plockar fram ett urklipp från en tidigare artikel i Kuriren där det klart och tydligt står "Målsättning: vinna serien".

Vann sin serie gjorde även Vallas herrlag i division 6. Tränaren Urban "Abba" Pettersson tror att man kan komma långt inom idrotten genom engagemang och sammanhållning.

- Att komma ombytt till träningen skapar ingen gemenskap. I omklädningsrummet diskuterar man med varandra, det blir en positiv anda. Jag tror inte på stress, idrott är till för att man ska må bra. Då kan man offra en halvtimme efter träningen för att snacka igenom. Man måste ha tid för varandra.

- Som tränare måste man engagera sig, du måste själv vara med, offra tid, för att gruppen ska funka. Jag kommer själv direkt från en begravning nu, jag har mycket i skallen och leder därför inte träningen i dag, men jag är här. Man kan inte komma och gå som man vill.

Den här träningskvällen var över 40 spelare på plats vid IP. De enda återbuden var på grund av sjukdom.

- Laget före jaget, det blir en annan glädje. Jag tror på när laget byggs av eget material, med människor från orten. Idrott är inget hokuspokus, det handlar om att ha rätt attityd och visa uppskattning.

Fotnot: IFK Nyköpings damer ligger tvåa i division 2 södra Svealand och herrarna leder division 6 södra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0