Ponferrada

Efter 10 timmars väntan på flygplatsen fick vi äntligen stiga ombord på en buss som tog oss till ponferrada. En resa som tog oss ytligare 7timmar. Väl framme va nästa problem. Hur hittar vi till stället där vi ska få pilgrimspasset? Och så börja det regna! NEJ, jag har inte beställt regn, regnkläderna fick ju stanna hemma. Tog för stor plats!

Efter frågande och letande efter vägen hitta vi till slut dit vi skulle. det  Visade sig även va ett härberg där vi även sov inatt. Det började nämligen regna och åska. Så va ett klokt beslut att inte börja vandra på leden utan mer bara få mat och sömn. Vi har fått ett rum där det står 18 våningssängar. Blandat kvinnor och män. Folk överallt. Vi alla 3har fått var sin överslaf. Anna har en liten söt gubb-kines under sig. "En kompis hon hitta på flyget." ;p komiskt att dom hamna på samma ställe och i samma säng. :p 

Vi har nu ätit vår första "pilgrims meny" tre rätters med vatten och röd vin till maten. Avancera och tog något jag aldrig ätit förut till förrätt nått spanskt elände. "Paella" med musslor, räkor, bläckfisk ringar blandat med ris och gröna ärter.. Nej, det va ingen hitt. Men nu har jag testat i alla fall. Hanna testa nån soppa som verkligen inte såg aptitlig ut. Såg ut som en linssoppa. All huvudrätt serveras med pommes. Brukar nog va så när man är utrikes!? Efterrätten "fruktsallad" ett glas med burkcocktailbär... (Men va ska man begära när allt detta bara kostar 10£ .. Ja att gå upp i vikt på den här resan behöver man nog inte va orolig för. Jag ska ju dock gå upp i massor av muskler ;) 

Har vart ett intressant dygn.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0